Tarih: 21.09.2024 00:59

Giresun'da Epilepsi Tedavisinde Yaşanan Zorluklar: Kaya Bey'in Mücadelesi

Facebook Twitter Linked-in

Kız kardeşi 1997 yılından beri epilepsi hastası olan Kaya Bey, Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilaç raporunu yeniletmek ve gerekli tedaviyi sağlamak için büyük bir mücadele verdi.

Kaya Bey, ilk ilaç raporunu sorunsuz bir şekilde alırken, ikinci kez ilaç almaya gittiğinde eczanede ilaç bulunmadığını fark etti. Bunun üzerine hastane çevresindeki eczaneleri araştırarak ilacı buldu. Ancak, eczacı raporda bir eksiklik olduğunu belirterek raporun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Hastaneye geri dönen Kaya Bey, nöroloji polikliniğine başvurdu fakat doktorun olmadığını öğrendi. Bir süre bekledikten sonra doktor geldi ve hastayı getirmesi gerektiğini söyledi. Bu süreçte, kız kardeşi yaylada olan Kaya Bey, tüm zorluklara rağmen hastayı getirip tekrar hastaneye gitmesine rağmen karşılaştığı bürokratik engeller nedeniyle büyük zorluklar yaşadı.

Kaya Bey, bu sürecin hem kendisi hem de hasta yakınları için oldukça yıpratıcı olduğunu belirtti ve benzer durumda olan hastaların yaşadığı zorlukların bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —